RSS

Fedezd fel a saját színeidet!

írta: rucik.hu ; 2011.01.03. 13:21

Bőrünk, hajunk, és szemünk színe alapján mindannyian egy-egy színtípusba vagyunk sorolhatóak. Én sosem szerettem, ha kategóriákba skatulyáznak, de mint azt a testalkattípusokról szóló összeállításunkban olvashattátok már, sok előnye van annak, ha tisztában vagy vele, milyen típusba tartozol. Akkor tehát, miért is jó az nekünk, ha tudjuk, melyik színtípusba tartozunk? A válasz elég kézenfekvő! Természetes adottságai alapján minden ember bőre, haja- és szemszíne között tökéletes az összhang, és ha nem ennek megfelelő színeket választunk az öltözékünkhöz, ezt a harmóniát könnyűszerrel megbonthatjuk. És ez ugye egyikünknek sem célja!?:)


Persze ez nem azt jelenti, hogy mostantól kezdve csak néhány színt viselhetsz, ha szeretnéd megtartani a színharmóniát. Természetesen, ha jól bánsz a színekkel, akkor egyiket sem kell likvidálnod a palettádról! Minden színnek megvan a hideg és meleg tónusa, így – néhány kivétellel – minden szín mindenki számára viselhető, természetesen a megfelelő árnyalatban. Ezzel a többrészes összeállítással abban szeretnék segíteni, hogy először is megtaláld a saját színtípusod, utána pedig használható tanácsokat kapj arról, hogyan használd ki ezt az információt a lehető legjobban!:)

Nézzük először a fő színtípusokat!

Alapvetően 4-et különböztetünk meg. A négy évszak harmóniája alapján van:


-    tavasz
-    nyár
-    ősz
-    illetve tél típus.


Mi a teendő akkor, ha a kedvenc színed nem tartozik a Neked ajánlott színek közé? A legcélszerűbb ilyenkor, ha nem az arcod közvetlen közelében hordod az adott színt.
Nem változik számottevően a helyzet akkor sem, ha az eredeti hajszínedtől teljesen eltérő színűre fested a hajad. Persze ilyenkor figyelembe kell venni az új hajszínedet is, de az alaptípusod ettől nem változik meg!


1.    A tavasz típus



Ha ebbe a kategóriába tartozol, legegyszerűbb, legtalálóbban az arany szín jellemez Téged. A legtöbb tavasz típusú ember a skandináv országokban él, de azért nálunk sem olyan ritka!:) Erre az évszakra elsősorban a frissesség, a tiszta, de világosabb árnyalatok jellemzőek, gondoljunk csak a természet ébredésére.:) A tavasz típusnak éppen ezért a világosabb, kicsit pasztellesebb tónusok között kell keresgélni, de ha ide tartozol, kerüld a túlságosan sápasztó, már-már betegesnek tűnő árnyalatokat!
A tavasz-típus haja lehet aranyszőke, lenszőke, mézszínű, vörösesszőke vagy aranybarna, esetleg rézszín árnyalattal.
A szemszín világos: zöld, kék, türkiz, borostyánszín, az íriszt gyakran arany pöttyök tarkítják. Sokaknál a szem világos és tiszta, mint az üveg.
Milyen színek illenek hozzád?
A vajszín, a bézs, a rózsaszín, a citromsárga, az aranysárga, a sárgászöld, a mohazöld, a fűzöld, a lazúrkék, a korallrózsaszín, a lazac szín, a görögdinnye piros, és a halvány barackszín.



Néhány praktikus tanács még a tavasz-típusoknak!


-    A világos színű szemhéjfesték még jobban kiemeli a szemed ragyogását!
-    Szemceruzának használj kávébarnát, de kékes- és mohazöld is jól áll.
-    A fekete nem a Te színed, főleg ha fehérrel párosítod!
-    Kerüld a kék tónusokat és a hideg színeket!
-    A meleg bézses árnyalatú ruhákhoz jól mennek a szintén pasztelles kiegészítők, de azért próbálkozzunk az erőteljesebb színekkel, azokkal mutat igazán jól.

Ezeket a ruhákat bátran hordhatod, mert jól illenek majd Hozzád!:)


 

szólj hozzá : tipp stílus divat tippek öltözködés felső típus testalkat

A bejegyzés trackback címe:

https://stilussebeszet.blog.hu/api/trackback/id/tr712556958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

KERESEL VALAMIT?

Így se? Értesíts egy kommentben, hogy utánajárhassunk!

OLDALAINK

süti beállítások módosítása