RSS

Milyen ruha illik a testalkatodhoz, avagy nagy az Isten gyümölcsöskertje!

írta: Rucik.hu ; 2010.11.12. 12:26

Ha megnézel egy divatbemutatót, vagy végiglapozol egy ruhakatalógust szinte minden ruhát ugyanolyan lányon mutatnak be! Magas, vékony nőkön.
(És ha még egy kicsit gonosz is akarok lenni, akkor azt mondom, szinte olyan mindegyik lány, mintha klónozták volna őket, de szerencsére nem vagyok gonosz és nem mondom ezt! :))
Ami a legelkeserítőbb az egészben, hogy legtöbbször még a duciknak forgalmazott ruhákat is S-es méretű lányokon mutatják be! Nonszensz ugye?
Akkor honnan a csodából tudhatnád Te és tudhatnám én, hogy rajtunk az a ruha, hogy fog állni?
Mert Te nem vagy egy agyon photoshop-olt modell, gondolom. Én tuti nem vagyok az! :) És a ruhákat nem is címlapfotózásra szeretnénk felvenni, hanem munkába, buliba, moziba, stb.. . A divat ipar egyik legnagyobb csúsztatása, hogy minden ruhát ugyanolyan típusú lányon mutatnak be! Legfeljebb a hajszín változik. A csípőméret nem. És nem is mondanék semmit, ha az utcán csupa olyan lány rohangálna, mint, amilyeneket a kifutókon látunk! De nem.
Szerintem a legtöbb nő azért nem így néz ki, nem ilyen a testalkata. Vagy tévednék?
Ezért nagyon fontos, hogy amikor vásárolni szeretnél magadnak valami csinit, légy
tisztában az adottságaiddal, de legfőképp azzal, hogy a Te testeden mi áll fantasztikusan,
és mi az, ami lehet, hogy szuperdögös a próbababán, vagy a katalógusban, de te jobban teszed, ha a boltban hagyod!

Összeállítottunk neked egy rövid ismertetést a három legtipikusabb női testalkattípusról, ami által remélhetőleg könnyen be tudod majd azonosítani a saját alkatodat!
A későbbiekben pedig öltözködési tanácsokat  is adtunk majd mindhárom formához külön bejegyzést szentelve mindhárom formának!
Viszont ne feledd, „tiszta” típusok nincsenek, vagy legfeljebb elvétve. De ha már a legfőbb irányvonalakat tudod, nagyon nem tudsz melléfogni! :)

 

A homokóra alkat

Az ideális testalkat; a legtöbb nő és férfi vágyálma! A homokóra típusú hölgyeknek alakja kerekded, arányos, hasa lapos, combja gömbölyded. A vállak és a csípő arányosak, a mellek teltek, a derékvonal, pedig határozott. Olyan szépségek tartoznak ebbe a csoportba, mint Naomi Campbell, Raquel Welch, Brigitte Bardot.

A homokóra típusú nőknek érdemes hangsúlyozni a dekoltázst, a derék vonalát, illetve a csípőt. Igazából majdnem mindegy, mit hangsúlyoznak, mert nőies megjelenésükkel szinte bármit felvehetnek!:) Jó, mi?:)

 

 

 

 

Körte alkat

Erre a típusra jellemző a keskeny váll és hát, a kis mellek, a rövid, határozott vonalú derék, nőies, széles csípő, vastagabb combok, erősebb popsi. Legismertebb körte alkatú híresség Jennifer Lopez, aki mint tudjuk, több millió dolláros biztosítást is kötött formás domborulataira… Úgyhogy csak te se szégyelld a popsidat!

A körte alkatúaknak a figyelmet felsőtestükre kell terelni, a kicsit szélesebb területeket pedig ügyesen elkendőzni! A cél az ilyen testalkatú hölgyeknél a vállak és a csípő egyensúlyának megteremtése!

 

 

 

 

 

Alma típus

Azoknak a hölgyeknek, akiknek alma formájú a testalkata, szinte minden fölösleges kiló a felsőtestükre rakódik. Jellemzően szélesebb válluk van, telt melleik, hasuk nem lapos, derékvonaluk alig látszik, ugyanakkor fenekük kissé csapott, combjuk, vádlijuk vékony. Az ilyen alakú nőknek elsősorban az alsótestet kell kicsit optikailag megerősíteni, hogy arányosabb legyen az összkép! Próbáljunk ellenállni a kísértésnek, hogy hatalmas felsők mögé rejtsük kicsit kerekebb felsőtestünket! Sőt! A telt kebleket mindenképp hangsúlyozni kell, hiszen azok nőiességünk zálogai!:)

 

 

 

 



Ezek elég nagyvonalú jellemzések, de remélem, hogy sikerült felismerned magad valamelyik testalkattípusban! A későbbiekben részletesebben, képekkel illusztrálva és konkrét ruhaajánlatokkal próbáljuk még könnyebbé tenni számodra a választást!

 

 

1 hozzászólás : alma körte tippek homokóra típus testalkat

A bejegyzés trackback címe:

https://stilussebeszet.blog.hu/api/trackback/id/tr552444256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kedves Stílussebész!
Köszönöm a leírást! Most jöttem rá, hogy nem körte, hanem alma vagyok... Nagyon várom a cikkeket az öltözködésről, remélem az almákkal fogod kezdeni :)

Köszi!

Hummingbird

KERESEL VALAMIT?

Így se? Értesíts egy kommentben, hogy utánajárhassunk!

OLDALAINK

süti beállítások módosítása