RSS

Miben húzd az igát, avagy a dolgozó nő fegyvertára

írta: Rucik.hu ; 2010.11.22. 11:33

Igaz, hogy a címben fegyvertár szerepel, de nem arra keressük a választ, hogy milyen új típusú Kalasnyikovok állnak rendelkezésedre, ha elviselhetetlen a kolléganőd, főnököd, a portás bácsi, stb. Hanem arra adunk választ, hogy mi a megfelelő öltözet a munkahelyedre.

Igazából könnyűszerrel legyinthetnénk, mondván, hogy ahány munka, annyi dress code. De az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy akármennyire is a munkahelyed határozza meg, mi a legcélszerűbb viselet, van néhány olyan alap darab, amire feltétlenül szüksége van egy dolgozó, csini nőnek! Na szóval, hogyan szerezd be a megfelelő ruhákat?
Ne aggódj, nem fogok most egy hosszú felsorolásba kezdeni, aminek az a végkövetkeztetése, hogy annyi különböző göncöd legyen, ahány munkanap van az évben. Sajnos, túl sok a munkanap, túl kevés ruha a legtöbb nő szekrényében. Túl kevés a fóka…vagy hogy szokták ezt az eszkimók mondani! :) Legalábbis ezt látom, ha a saját gardróbomat vizslatom. Így visszagondolva a régi bevásárló körútjaimra a következő konklúziót szűrhetem le: megvettem egy csomó, alig kihasználható rucit, mert mit tudom én, épp olcsó volt, vagy sürgősen meg kellett vigasztalnom magam valamivel; a lényeg az, hogy nem mondhatom, hogy kevés ruhám van, de azt igen, hogy kevés JÓL hordható ruhám van! Vagyis volt, mert már beruháztam a legfontosabbakra!: ) Most már tudatos vásárló vagyok!:) Szóval a hosszú évek tapasztalata a következő (és ezt nyugodtan elhiheted, mert nem csak az én tapasztalatom): minden dolgozó nőnek a következő 10 darabra van feltétlenül szüksége!

Ha ez a rendelkezésedre áll, nem érhet semmi kár! :) Uhh…ez rímel is!

Emlékszel, mit mondott Pumukli? Mert ami rímel, az mind igaz! :D

Olyan darabokat válogattam össze, amelyek nem követik vakon az aktuális trendeket. Minek költenél óriási összegeket olyan ruhákra, amik néhány hónap múlva feledésbe merülnek? Az időt álló darabokkal a kiadások sokkal kiszámíthatóbbak! Használatukhoz persze elengedhetetlen a változatlan testsúly, de mi kemény nők vagyunk ugye, a szemünkben elszántság, és aszpartam (sztevia) csillog, úgyhogy a súlyunk változatlan!:)
Szóval:

3 darab felső

OK, de milyen felső? Nem ám akármilyen!

Ezek a legfontosabbak:
1. Kell neked egy garbó. Azért létszükséglet, mert jól kombinálható, ha farmerrel hordod, laza, ha zakót veszel rá, komoly nő benyomását keltheted vele. Ha körte testalkatú vagy homokóra forma vagy, (ugye már kívülről fújod a saját testalkattípusodnak megfelelő „szabályokat”. Ha mégsem, itt elolvashatod őket: testalkattípusok) akkor nyugodtan hordhatsz sztreccs anyagból készültet, ami megmutatja az alkatodat, de ha alma vagy, akkor válasz egy kicsit lazább pamut-lycra keveréket!

 

Ez a garbó például remekül kombinálható szinte mindennel! Feltétlenül legyen hozzá egy csinos öved is, mint például ez az édes kis bőr öv, ami remekül ellensúlyozza fekete visszafogott színét. Ez a kis bőrtáska szintén jó választás, de ne feledkezz meg arról, hogy ha fekete táskát választasz, a cipőd színe harmonizáljon vele mindenképpen!

 

 

 

 

 


2. Átlapolós felső


Rugalmas anyagból válaszd a pulcsit, hogy finoman illeszkedjen az alakodhoz! A legcsinibben egy kicsit bővebb alsóval mutat, de leggingsel eszedbe se jusson hordani! Ha kellemes az idő, elég ha egy kis topot veszel alá (ha a kis csipke szegély kilóg, az hihetetlenül bájosan fest), de ha hűvösebb van, egy vékony hosszú ujjú póló is elfér alatta.
Persze hordhatod top nélkül is, de az lehet, hogy túlságosan elvonná a munkatársaid figyelmét! :) Érdemes egy viszonylag egyszerű felsőt hangsúlyos kiegészítőkkel izgalmasabbá tenni! Ezért mi ezt a vidám, gyöngyökből fűzött, színes nyakláncot, ezzel a kicsit egyszerűbb fülbevalóval és a sárga övvel ajánljuk neked! A pici, de praktikus táska ennek a szerelésnek is elengedhetetlen része!

 

 

3.  Hosszított fazonú pulcsi/ tunika

Oh… ez az egyik kedvenc alapdarabom! És tudod, miért? Mert ha nem munkába veszem fel, akkor leggings-el, vagy mini ruhaként harisnyával hordom, de ha a dolgozóba, akkor egy egyenes szárú nadrággal. Nagyon jól fel dobható az alkalomnak és alakomnak megfelelően derék, vagy csípő övvel és a hosszú nyakláncok is jól mennek hozzá, amiket imádok! A kiegészítőkkel tényleg nagyon ügyesen lehet sakkozni! Ez a puha, fekete deréköv befűzve például olyan, mintha egy masni ölelné körbe az egyik legvékonyabb testrészed! Remekül karcsúsít! A karkötő pedig kellemesen bohókás külsőt eredményez!:)

 

 

 

 

Na hát ennyi fért el a mai bejegyzésbe, gondolom a te időd és olvasói kapacitásod is véges, úgyhogy folyt. köv. a szoknyákkal, nadrágokkal, ékszerekkel!:)  Remélem, izgatottan várod!
A felsőket a rucik.hu webáruházból válogattam össze neked!

szólj hozzá : táska ruha öltözködés nyaklánc felső karkötő testalkat

A bejegyzés trackback címe:

https://stilussebeszet.blog.hu/api/trackback/id/tr792465142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

KERESEL VALAMIT?

Így se? Értesíts egy kommentben, hogy utánajárhassunk!

OLDALAINK

süti beállítások módosítása