RSS

Milyen bizsu illik Hozzád? 2. rész

írta: rucik.hu ; 2010.12.30. 07:51

Az előző részben kifejtettem, hogyan válassz bizsut magadnak a hajad, bőröd, szemed színének megfelelően. Még egy kicsit folytatnám elmés eszmefuttatásomat, és még néhány szempontot szeretnék a figyelmedbe ajánlani!:)

A különböző arcformákhoz milyen bizsu illik?




Ha ovális, hosszúkás arcod van, akkor a legjobb, ha kiegészítőiddel ezt ellensúlyozva inkább a kerek formákat helyezed előtérbe. Egy hosszú, lelógós fülbevaló, vagy egy nyaklánc tovább nyújtja az arcod, amire viszont Neked semmi szükséged sincs!:) Nyakláncból is tehát a rövid, nyaktőre simuló darabokat keresd, mert azok állnak igazán jól rajtad!
 

 


Ha széles járomcsontod van, legjobb, ha kiugró arccsontod ékszerekkel, szemüveggel manipulálod kicsit. A szögletes arcod a kerek formákkal tudod leginkább „megszelídíteni”. Az ilyen archoz kifejezetten ajánlott a kerek fülbevaló, a kerek medálos nyaklánc. A hosszúkás fülbevaló, lágy formájú, kerekített, ovális napszemüveg is kellően hosszítja a részben csontos, széles arcod. A szögletes formájú ékszereket még akkor is kerüld, ha szereted az arcformád, ha nem akarsz robosztus hatást kelteni!



Kerek arc esetén egyszerű a választás: bármit viselsz, az legyen hosszú. Lógós fülbevalók, kicsik, nagyok egyaránt számításba jöhetnek. Viselj hosszú gyöngysorokat, mélyen a dekoltázsba V alakban lelógó láncokat, főként geometrikus formájúakat. Ami kifejezetten előnytelen számodra, az a karika fülbevaló.

 

 


Kicsit csúcsos áll esetén az arcod alsó formáját célszerű erősítened, például rövid vagy félhosszú, kerek szemekből álló lánccal, kerek – akár karika – fülbevalóval. Ezzel az arcformával legjobban harmonizálnak a finom, aprólékosan megmunkált ékszerek.





Na és ha már ezeket végigvettük, felmerül a kérdés, hol a legcélszerűbb a bizsut hordani? A válasz igen egyszerű! Bizsut mindig a bőrfelületen kell hordani! Két megengedett kivétel van ez alól! Az egyik a garbó. Ilyenkor nyugodtan hordhatunk láncot a pulóver felett, nem számít divat bűnnek!:) A másik helyzet, a nagyon hosszú ujjú felsők és a vastag karkötők találkozása. Ilyenkor is megengedett, hogy a karkötő kerüljön felülre!

Az előző részben volt már arról szó, hogy oda kell figyelnünk az ékszerek megválasztására, ha különböző eseményekre vagyunk hivatalosak. De nem csak külső körülmények befolyásolhatják a választásunkat, hanem az is, éppen milyen hangulatban vagyunk! Milyen hatást szeretnénk elérni? Romantikust, drámait, klasszikust, vagy éppen természetest? Ezek mind befolyásolhatják a választásunkat! Legjobb, hogy ha bizsuink, ékszereink nagy részét klasszikus darabok teszik ki, hiszen ezekre lesz nap, mint nap a legnagyobb szükségünk, de egy-egy drámai darab azért elengedhetetlen, ha épp a dögös csábító bőrébe szeretnénk bújni!:)


A végén lássunk még néhány praktikus jó tanácsot, amit érdemes lesz megszívlelned!:)


1.    Ne keverd az arany-, illetve az ezüstszínű kiegészítőket! Ezek nem illenek egymáshoz!

2.    Vedd figyelembe választásnál, milyen hosszú a nyakad! Ha az alkatod nem egy tipikus manökené, akkor általában nem szerencsés kicsi, nagyon finom ékszert hordani, mert elvész a hatása.

3.    Ugyanez természetesen fordítva is igaz! Egy vékony nőn mázsás súlyként nehezedne egy nagy, vastag lánc.

4.    Szinte mindenki számára tökéletes választás, ha a nyakék a kulcscsont és a mell közé ér. Ennél hosszabbat ne viseljenek a mellben, illetve hasban „erõs” hölgyek! Ám egy vékony, vagy alacsony nőnek kifejezetten előnyös viselet lehet, hiszen optikailag magasíthatja, nyújthatja.

5.    Sportos ruházathoz bátran viselj merész, extravagáns, ezer színben pompázó bizsukat.

6.    Feltűzött frizurához hosszú, vékony, csüngő, esetleg köves fülbevalókat válassz!

7.    A testékszereket viselőknél gyakori egészségügyi probléma az allergia. Ha a bőröd begyulladt, a piercinget sürgősen el kell távolítani! Célszerű orvoshoz fordulni, mert a gyulladt rész könnyen elfertőződhet, sőt még vérmérgezéshez is vezethet.

Remélem, sikerült néhány hasznos tanácsot találnod a kétrészes bejegyzésben, és ha kedved támadt azonnal a bizsuk között nézelődni, látogass el ide, és csemegézz kedvedre!:)
 
 

szólj hozzá : tipp stílus divat tippek öltözködés nyaklánc karkötő bizsu homokóra típus testalkat

A bejegyzés trackback címe:

https://stilussebeszet.blog.hu/api/trackback/id/tr872547505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

KERESEL VALAMIT?

Így se? Értesíts egy kommentben, hogy utánajárhassunk!

OLDALAINK

süti beállítások módosítása