RSS

Hogyan válaszd ki a megfelelő bizsut?

írta: rucik.hu ; 2010.12.29. 16:54

Az utóbbi időben több bejegyzést is szenteltem annak, hogy a különböző alkatokhoz, milyen ruha illik igazán. A kiegészítőkről viszont eddig nem sok szó esett. Egészen mostanáig!:) Pedig az ékszer a kultúra része, a világ minden részén az értéket és a szépséget jelenti. Sokan azonban lebecsülik ebben a kiegészítőben rejlő lehetőséget! Egy jól megválasztott bizsu, nagyon sokat dobhat a megjelenésünkön.

Az ékszer hihetetlen sok esetben segíthet a testünk hiányosságainak „kiigazításában”. Hihetetlen, de valóban ilyen nagy ereje van az bizsuknak! És ez nem csak a gyémántra igaz!:) A mai bejegyzésben ahhoz szeretnék támpontokat adni, hogy magabiztosan tudj választani ékszert vagy bizsut alkalomnak, ruhának, testalkatodnak megfelelően!:) Akkor lássuk a medvét!:)

Az ékszerdivat – szerencsére – nem változik olyan gyorsan, mint a ruha- vagy cipődivat. Egy-egy új hullám három-öt év alatt terjed el. Nem kell tehát attól tartanod, hogy a tavaly beszerzett trendi függő, lánc az idén már nevetségesen hat.

Nézzük először pontokba szedve az ékszerválasztás kritériumait!

1. Milyen az alkatod?
2. Milyen alkalomra öltöztél?
3. Milyen az arcszíned, az arcformád?
4. Milyen a sminked és a frizurád?
5. Milyen a pillanatnyi lelkiállapotod, hangulatod?


1. Először a testalkattípusok alapján szeretnék tanácsokat adni!

Ha homokóra, vagy körte formájú, de vékony testalkatú vagy, nyugodtan ellensúlyozd testalkatodat széles nyakláncokkal, karperecekkel, feltűnő gyűrűkkel. Válassz Magadnak vagány, vagy épp játékos darabokat!:) Én sokáig nem mertem karkötőt hordani, mert azt gondoltam, túl vékony a csuklóm, nem érdemes azt hangsúlyozni, de megdöbbenve tapasztaltam, hogy egy széles karkötő igen is jótékony hatással van a kiálló csuklócsontomra!:)
Ha vékony vagy ugyan, de egy kis felesleg van a hasadon – vagyis alma formájú vagy – egyedül a széles nyakláncokról beszélnélek le, mert esetleg optikailag tovább vastagítja a felsőtestedet. De ha nem jelentős a hasi felesleg, akkor ez sem kizáró ok!:)



A kicsit teltebb hölgyeknek – alkattípustól függetlenül – a legjobb választásnak a többsoros, hosszú láncok vagy a hosszabb, csüngős fülbevalók bizonyulnak, mivel ezek optikailag nyújtják az alakot. Így bármilyen hihetetlen, de vékonyabbnak tűnik bennük az ember!:)




2. A következő fontos szempont az alkalom. Ugye azt mondanom sem kell, hogy nem mindegy, hogy munkahelyre, vagy buliba készülünk. A munkahelyére kicsit visszafogottabb bizsukat vegyünk, míg buliba nyugodtan kísérletezzünk feltűnőbb, „vadabb” összeállításokkal.

 Ha csak néhány darabot szeretnél beszerezni, a legjobban a gyöngyös kiegészítőkkel jársz, mert a gyöngy mindenkinek jól áll, bármilyen ruhához felvehető, mert előnyös fényt vetít az arcra. Ám amíg egy esküvőn elegánssá tesz a gyöngy – kalapon, kézen, nyakban egyaránt, bizony furcsán néznek majd Rád, ha a sarki közértben többsoros gyöngynyakláncban pompázol.:)
 Válassz a ruhád színével harmonizáló, vagy épp kontrasztos gyöngyös kiegészítőket, és biztosak lehetsz abban, hogy szinte bármilyen alkalomra megfelelő választásnak bizonyulnak.

3. Nem is gondolnánk, milyen komoly jelentősége van az arcszínünknek a bizsu kiválasztásakor.



Ha az arcszíned, szemszíned világos, hajad természetes szőke, vagy épp világos barna, legjobban a
meleg, világos pasztellszínű kiegészítőkkel jársz – lazac, őszibarack, világoszöld, nefritzöld, elefántcsont, mézszín. Ezekkel a színekkel hangsúlyozhatod leginkább bőröd színének szépségét.

 


Ha az arcbőröd szintén világos, hajad természetes szőke, ugyanakkor szemed hideg kék, vagy szürke árnyalatú, bátran viselj hűvös színeket! Főleg a kékes vagy füstös árnyalatokat keresd: a kéket, pinket, fuksziát, fényes szürkét, kékeszöldet és az ezüst színeit.
A tiszta fehér, a fekete és a sárág színeket viszont célszerű hanyagolnod.
 


Ha a hajad színe meleg barna, szemed zöldes árnyalatú, a tipikus színeid a borostyán, a dióbarna, az arany- és sötétbarna, valamint a világoszöld, az olíva és az olajszín. A meleg színek illenek Hozzád: az arany árnyalatai, a barna, a palack zöld és a kukorica sárga.
A kék minden árnyalatát azonban ajánlatos kerülnöd!

 



Ha a bőröd világos, porcelánszerű, hajad sötét, szinte fekete, szemed intenzíven csillogó kék vagy szürke, akkor minden hideg, tiszta szín jól áll: a fehér, a fekete, a piros, a türkiz, a lila és a citromsárga, a grafit és az ezüst is. Érdemes ilyen színű szettekkel kiemelni szépségedet!

 

A bejegyzés következő részében részletesen megvizsgáljuk az arcformána megfelelő bizsukat!:)

szólj hozzá : alma tipp stílus divat tippek öltözködés nyaklánc karkötő bizsu homokóra típus testalkat

A bejegyzés trackback címe:

https://stilussebeszet.blog.hu/api/trackback/id/tr12546458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

KERESEL VALAMIT?

Így se? Értesíts egy kommentben, hogy utánajárhassunk!

OLDALAINK

süti beállítások módosítása