RSS

Találd meg a tökéletes télikabátot!

írta: rucik.hu ; 2010.12.16. 09:53

Ugye, nagyon csábító a gondolat, hogy egy óriási kabátba burkolózz télen, a hószállingózás közepén?! Vagy Te inkább azok közé tartozol, akik azt mondják: Nem érdekel, ha megfagyok, nem rejtőzöm kabát alá?!
Én megjártam mindkét csoportot!  Vettem már „mindegy, ha ronda, csak jó meleg legyen” típusú kabátot, és végig életem néhány telet vérbeli, elszánt divatmazochista módján egy rém csinos, ámde funkcióját tekintve inkább csak jelzésértékű szövetkabátban.:) És meg kell, mondjam, egyik sem bizonyult jó választásnak! Úgyhogy az idén óriási elhatározásra jutottam, és végigjártam az üzleteket, hogy divatos ÉS meleg télikabátra tegyek szert!:)
Megosztom Veletek a tapasztalataimat:

Először is lássuk, mik a kabátválasztás legfontosabb kritériumai:

1. Mindegy, milyen fazonú kabátot választasz, a legfontosabb, hogy kiemelje az alakodat, és ne nézz ki úgy benne, mint egy félresikerült muffin, egy zsák görögdinnye!
2. Az egyszerű, karcsúsított szabás minden testalkatra illik: nem kell tehát feltétlenül valami extra darab után kutatnod, a derékban karcsúsított, combközépig érő szövetkabát tuti választás.
3.  Mindig mozogj a kabátban, amit felpróbálsz, hogy lásd, elég kényelmes e!
4. Úgy válassz méretet, hogy tudj alá öltözni, mert egy meleg kabát még nem véd eléggé, a mínusz 15 fokban! Kell alá még egy vastag pulcsi!
5. Ha alacsony vagy, ne olyan kabátot válassz, ami térdig ér, mert még kisebbnek fogsz tűnni! Inlább combközépig, vagy derékig érő hosszt válassz.
6. Ha telt, vagy alma formájú vagy, kerüld a pufi kabátokat!
7. Ne csak feketében gondolkodj! Kinn hideg van, a hangulatod is elég fagyos, úgyhogy lehet, hogy pont egy élénk színű kabát dobna fel!:)
8. A hosszú, nehéz kabátok jó pár éve kivonultak a kifutókról. A földig érő hossz helyett inkább a derékig érő rohangálós dzsekik, vagy a csípőig, illetve combközépig érő kabátok közül válogass.

Akkor lássuk az idei tél legmeghatározóbb kabátfajtáit:

Kabát 1. A fodros-bodros, rém csinos kabát

Ez a kabáttípus nem tartozik a legmelegebbek közé, viszont hihetetlenül elegáns, az üzleti megjelenés elengedhetetlen része! De nem csak azért szeretem az ilyen kabátokat, mert rém elegánsak, hanem azért is, mert a megfelelő helyen lévő fodrok elterelhetik a figyelmet a problémás testrészekről. Például a mellrészen lévő rátétek nagyobbnak mutatják a melleket!:)

 

Kabát 2: A szőrme galléros

 

 Ha fázós vagy, ez a trend neked való! Nincs több didergés a buszmegállóban!:) Persze, ha a kabát alsó része egy vékony kis lenge anyag, akkor a nyakrészen lévő műszőrme sem óv meg a mínuszoktól!:) Elsősorban körteformájúaknak ajánljuk, mert a díszes nyakrész a test felső részére tereli a figyelmet.

 

 

Kabát 3.: A pufi

 Ez az a kabát típus, amivel sokáig nem tudtam megbarátkozni! Számomra a pufi kabát fogalma kimerült az apukám munkáskabátjánál. Aztán egyre több csinos pufi kabátot láttam és rájöttem, hogy ez is, ha ügyesen kombinálják, nem fog hálózsákra emlékeztetni, hanem meleg, lezser, mégis nőies öltözet lehet. És az biztos, hogy ezen nem jut át egyetlen szélfuvallat sem!:)

 

 

Kabát 4. Military kabát

 

A military kabát már szezonok óta tarja magát, átmeneti- és télikabátokban egyaránt! Ezeket a kabátfajtákat nem csak a harcedzett lányoknak ajánljuk!:) Az ilyen duplasoros gombolás legjobban a kis, vagy közepes nagyságú melleken áll jól.
 

 

 Kabát 5. A szőrme

A szőrme mindig is az élenjáró trendek közé tartozott, mely az állatvédők ellenállásával megbirkózva mindig vissza-visszatért a divatba. Én magam is lelkes „állatsajnáló” vagyok, úgyhogy biztos nem vennék magamra egy kis csincsillát, vagy rókát, de a műszőrmékkel már kibékültem!:) A bundák és a szőrmével dúsan díszített kabátok előnye az, hogy nagyon melegek, így szinte nem kell aláöltözni, elég egy selyemblúz vagy bármilyen ing, top alájuk. Ezek a kabátok szinte bármilyen alkalomra kiválóak. Ha térdig érőt választassz, alatta egy egészruha is jól mutat, viszont egy csinos farmerrel, lapos vagy magas sarkú csizmával is pompásan néz ki!

 
Melegebb most már biztos nem lesz, úgyhogy vigyázzatok magatokra, öltözzetek fel melegen és csinosan, a megfelelő sapkaválasztáshoz, pedig itt találtok egy kis segítséget!:)
 

 

szólj hozzá : divat tél tippek hideg kabát öltözködés testalkat

A bejegyzés trackback címe:

https://stilussebeszet.blog.hu/api/trackback/id/tr152519156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

KERESEL VALAMIT?

Így se? Értesíts egy kommentben, hogy utánajárhassunk!

OLDALAINK

süti beállítások módosítása