RSS

Sapira fel!

írta: Rucik.hu ; 2010.11.05. 21:18

Nem tudom, te hogy vagy vele, de én mindig rettentően sokat szenvedtem télen a sapkaszezon alatt. Éveken keresztül nem találtam magamnak megfelelő sapkát! De kezdjük inkább az elején…

Sajnos nem tartozom azok közé a szerencsések közé, akik csak kilépnek a lakásuk ajtaján és már ott is vannak a munkahelyükön. Nekem minden áldott nap legalább 50 percet kellett friss levegőn töltenem (nem buszon vagy metrón, 50 perc gyaloglás), míg megérkeztem a munkahelyemre. Ez tavasszal nagyon kellemes tudott lenni, na de a mínusz 10 fokba, vagy zuhogó esőbe egyetlen porcikám sem kívánta. Ráadásul a hidegben valamivel óvni kell a fülemet és a hajhagymáimat is. Na de mivel??!!

Jött az örök kérdés. A legkézenfekvőbb persze a sapka. Na de… reggelente fél órát küzdöttem a hullámos hajammal, hogy álljon valahogy. Aztán húzzak rá sapkát, és érjek be a munkahelyemre úgy, mint egy szopott gombóc??? Na ne!!!….annál azért hiúbb vagyok.:) Szóval sorra vettem az érveket pro és kontra, mi szól a sapka mellett, és mi ellene!

sapka vs. sapka nélkül


Nézzük, mi van ha nem veszek sapkát. Ebben az esetben lilára fagy a fülem, megfáznak a hajhagymáim és ezzel kockáztatom a hajhullást, vagy egyszerűen csak lelassul a fejbőrben a tápanyagok felszívódása, úgyhogy száraz és fénytelen lesz a hajam. Vagy a hideg annyira kiszárítja, hogy töredezni fog… uh….nem túl bíztató. A fülemet még megóvhatom esetleg egy fülvédővel (ne tedd! Marha ciki az összes fülvédő és fejpánt, hagyd meg ezeket a tiniknek és a teniszezőknek!), de a hajam szempontjából annyit érnek kb., mint halottnak a csók…
A másik lehetőség az, hogy veszek sapkát. Ennek két hátulütője van: lelapul a hajam és szerintem hülyén áll nekem minden sapka! (Persze azóta már rájöttem, hogy nem :))

Tehát matematikai pontossággal összegeztem az előnyök és hátrányok arányát és TADAM… a sapka nyert! :) Éljen! Akkor már csak meg kéne találni a megfelelőt!

Hogyan sapkázd fel magad egy csini, de praktikus darabbal?

1.    Először is el kell döntened, hogy inkább csak kiegészítőként hordod majd, vagy sokat tartózkodsz friss levegőn. Ha csak pár percre veszed fel, akkor lehet az esztétikum, ha sokat gyalogolsz, akkor inkább a funkcionalitás legyen a fő szempont!
2.    Ha sapkát veszel, lehetőleg az a kabát legyen rajtad, amivel majd hordani fogod, hogy egyből lásd, színben és stílusában illik-e hozzá!
3.    Felejtsd el a vicces mikulás sapkákat és az összes többi gyerekes fejfedőt! Egy 13 évesen még lehet, hogy vicces a piros, bojtos sapi, de te legfeljebb december 6.-án vedd fel az irodába, mikor csokit osztasz a munkatársaidnak. Utána azonnal vedd le!
4.    Sose vegyél meg olyan darabot, amibe nem szerettél bele első látásra! Ha úgy érzed, valami nem stimmel vele, inkább keresgélj tovább!

Sapkafajták a különböző arcformákhoz:
Kötött sapkák: ezek melegítenek a leginkább, és szerencsére ezzel a legnehezebb az idén bakot lőni!:) A kötött sapik most nagyon divatosak, szinte kivétel nélkül minden arcformához passzol, egy sötét színű kabátot, pedig egy élénkebb kötött sapka igazán feldob! Válasz hozzá anyagában és színében harmonizáló kesztyűt is!

Svájci sapka: ez tipikusan az a sapi, ami túl sokat nem melegít, de nagyon stílusos lehetsz vele. Válasz kifinomult anyagot, kasmírt vagy finom gyapjút, és egyszerű, letisztult színeket! Akkor a legcélszerűbb ilyet hordanod, ha az arcod kerekebb, mert optikailag nyújtja az összhatást. Nagyon elbűvölő és nőies lehetsz benne, ha elegáns kosztümhöz párosítod!
 

Kalapok: Nekem a kalapokról az idős nénik tollas fejfedői jutnak eszembe először, de az idei trend igen is a kalapoknak kedvez! A szezon kalapjai leginkább posztóanyagból készülnek és kissé férfiasak. Kemény, betört formájuk egyfajta keménységet kölcsönöz viselőjének is, tehát csak akkor ajánlott az ilyen típusú kalapot viselned, ha kellően magabiztos vagy hozzá!
Ha inkább kerek arcod van, válassz kis karimájú, magasított darabot, ha az arcod ovális, akkor a széles karimájú, kerek kalapok istenien állnak majd!

Sildes sapka: ez sem takarja igazán a fület, szóval nagy hidegbe ne ezt válasszuk. Viszont egy sportosabb szereléshez, hétvégi kiránduláshoz tökéletes választás lehet! Főleg a kerek arcúaknak!:)
 

Szőrmesapka: na ezzel légy igazán óvatos,  nem szeretnél úgy kinézni, mint akinek Pom-Pom ült a fejére! Ha szőrmekalapot választasz, gondolj a nyuszikra és a rókákra, tehát kizárólag műszőrme jöhet számításba! Egy fekete, vagy egyszínű, sötét, elegáns szereléshez elképzelhető, hogy jól áll egy ilyen sapi, de biztosan nem tudsz majd minden nap munkába járni vele! A szőrmesapkát szinte teljesen a szemöldökvonalig divatos lehúzni ebben a szezonban, és elsősorban az ovális archoz ajánlott!
Csak különleges alkalmakkor hord, ne a hétköznapokra!



Én végül egy fekete, kötött, puha sapit választottam egy kis virág díszítéssel, meleg sállal és tökéletesen elégedett vagyok vele! Hogy lelapul-e a hajam mire beérek a munkahelyre? Igen, de mindig van nálam egy kis tupír fésű és a mosdóban 5 perc alatt rendbe szedem magam!:) Vigyázzatok a hajkoronátokra ti is!:)
 

szólj hozzá : divat tél sapka

A bejegyzés trackback címe:

https://stilussebeszet.blog.hu/api/trackback/id/tr782426687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

KERESEL VALAMIT?

Így se? Értesíts egy kommentben, hogy utánajárhassunk!

OLDALAINK

süti beállítások módosítása