RSS

Ki ne ismerné, a bűnbeesés fő csábítóját, az almát? Hozd ki a Magadból legtöbbet!

írta: Rucik.hu ; 2010.11.12. 14:37

A mai bejegyzésben arra keressük a választ, hogyan találj testalkatodnak megfelelő ruhát, ha alma formájú vagy!
A rossz hír az, hogy nők esetében ezt a megjelenést a viszonylag magasabb férfi nemi hormon idézi elő. A fölösleges zsír a felsőtesten rakódik le, anyagcsere lassúbb. Ha ilyen típus vagy, különösen ügyelned kell arra, milyen finomságokat fogyasztasz!
A jó hír viszont az, hogy egy kis edzéssel könnyebben tudsz izmot formálni, így ellensúlyozhatod az arányaidat! Hajrá, szuperlady! :)
Na, de sokat javíthatsz már azzal a megjelenéseden, ezáltal az önbizalmadon, ha alkatodnak megfelelően választod ki a ruháidat és nem követed vakon a divatot! Ebben szeretnénk neked segíteni!

Sőt! Most jön a java! A rucik.hu-ról összeválogattunk Neked egy csini szerelést, amivel lenyűgözheted a munkatársaidat! Na de haladjunk szép sorban! Először két ismert nő ruháin keresztül mutatom be, mi az, amit érdemes beszerezned, és mi az, amit jobb ha kerülsz! A hírességek, akiket ezúttal választottam Jennifer Hudson és Amy Winehouse.
Először lássuk az ő baklövéseiket!

Sokan gondolják azt, hogy ha a hason nagyobb súlyfelesleg van, akkor olyan felsőt vesznek, ami „ápol és eltakar”.  Ahogyan azt a kép is mutatja, ez a felső nem ápol és eltakar, legfeljebb leápol! Az ilyen bő felsőktől sokkal inkább egy gombócra emlékeztet szegény Jennifer, mint dögös telt nőre. A nem túl formás karokat szükségtelenül kihangsúlyozzák a rövid ujjú, vagy ujjatlan pólók, főleg, ha világos színűek. Helyettük inkább válassz sötét, háromnegyedes ujjú fazonokat.
A nyak körüli kiegészítők szintén a felsőtestre vonják a tekintetet, ami ezzel a pólóval párosítva egyáltalán nem szerencsés!

 

A mell alatt szabott ruhák előnytelenek számodra, mert a mellet és alatta a hasat is kihangsúlyozzák, még akkor is, ha laza szabásúak. Ezt megfigyelheted Jennifer ruháján is. Ez a világos szín, pedig különösen megmutat minden gramm felesleget! Ha van rajtad egy kis felesleg, és ez a hasadon koncentrálódik, (igen tudom, borzasztóan nehéz megszabadulni tőle) akkor semmi esetre se mell alatt vágott ruhát válassz, mert sokan megkérdezik majd, hogy mikorra várod a babát. Ez a ruha csak igazán vékony, magas nőkön mutat jól!


 

Az ilyen világos, nagy mintás felsőkben csak még robosztusabbnak hat a felsőtest, úgyhogy ha kis pocakod van, akkor ne vegyél fel ilyen nagy mintás pólót! A hatalmas minták egyértelműen szélesítenek, akárcsak a keresztcsíkozás. A nadrág jó választásnak bizonyult, de ez a széles, színes öv a felsőn…hagyjuk inkább A nagyméretű táskától általában valóban vékonyabbnak tűnhetsz, de ha a pólód is ilyen világos, a táska is mintás, akkor az sajnos pont az ellenkező hatást éred el, mint amit szeretnél!


 

Szegény Amy nem tartozik a jól öltözött hírességek közzé, így nála nem volt nehéz olyan képet találni, amiben előnytelen ruhában flangál az utcán!:( Ha épp nem pálcika vékonyságú a hölgy, olyankor könnyen észrevehető, hogy a hasán és a mellein kívül máshova nem rakódik rá zsírpárna.
Ez a szerelés több sebből is vérzik. Az első a fehér ing ezzel a zakóval. Mivel sokkal nagyobb a felsőteste a lábaihoz viszonyítva, ezek a világos színek, a mellre terelődő hangsúly, semmiképpen nem előnyös. Már azzal sokat segített volna a megjelenésén, ha nem gombolja be a zakót! Inkább sötétebb felsőket párosíts világos szoknyával! Ezzel az apró trükkel javíthatsz az arányaidon! Éppen ebből az okból nem szerencsés teljesen egyszínű szerelésbe bújnod!
Az alma típusú nőknek általában jól állnak a leggingsek, shortok, mini szoknyák, mert szép, vékony lábuk van, de ha ennyivel vékonyabb a lábad a felső testedhez viszonyítva, akkor inkább válasz térdet takaró ruhadarabokat, mert így még szembetűnőbb az aránytalanság a testrészek között!

Mit érdemes még kerülnöd?
1. A testhez simuló szabásvonalakat,
2. A tapadós és fényes anyagokat,
3. A feltűnő öveket,
4. A test középső részén a túl apró vagy a túl nagy mintákat, a vibráló színeket.
5. A bő farmereket, amiben elvész a feneked és a combjaid.
6. A buggyos, puffos, fodros felsők még kerekebb tesznek.
7. A túl szűk, sötét nadrág tovább vékonyítja a lábad.
8. A túl bő, lepelszerű felsőrészek tovább erősítenek optikailag.

Viszont milyen ruhadarabokat érdemes beszerezned?

Ez a szerelés remek választás volt Jennifer (vagy a stylistja) részéről! Sötét, karcsúsított zakó, hasat elfedő (de nem zsákszerű) tunika, csőnadrággal. Jó, az igazságsághoz az is hozzátartozik, hogy néhány kilóval kevesebb itt a hölgy, mint a korábbi képeken, azonban alapvetően a testalkata nem változott! Ha világosabb felsőt választasz, érdemes fölé sötét zakót, vagy kardigánt felvenned, de hagyd begombolatlanul!
Az arányok szépen kiegyenlítődtek ebben az outfitben!
Akár munkába, akár egy kávéra a barátnőiddel egyaránt felvehető ez a szerelés.

 


A V kivágástól hangsúlyossá válik a szép mell, ugyanakkor nem olyan mély a ruha dekoltázsa, hogy közönséges legyen. A laza esésű anyag, ami azért finoman követi a test vonalát, elfedi a zsírpárnácskákat a hason.

 

 

Még néhány tipp:
1. A cipőd, a harisnyád - vagy a nadrág szára – legyen mintás, élénk színű, ha szép lábaid vannak.
2. A nyakad köré köss élénk sálat, vagy hordj rövid gyöngysort!
3. A felsőrészek csípőtájig érjenek, és az ujjuk legyen hangsúlyos.
4. A szoknyák közül az egyenes, kissé gumis övrészűeket részesítsd előnyben.
5. Viselj átlapolós és testhezálló felsőket!
6. Keress olyan nadrágot, amely enyhén mosott, vagy halványabb a térdeknél, ez arányosabbnak tünteti fel a combokat!
7. Válassz megfelelő méretű melltartót, amely tartja és megemeli a melleket!
8. Viselj öves vagy karcsúsított blézert, ez vékonyabb derék illúzióját kelti
9. Keress olyan farmert, melyen hátsó zsebfedős zsebek vannak, ezzel kihangsúlyozhatod és kerekebbé teheted a popsit.
10. Válassz olyan farmert, amely hátul két részből szabott, ez kiemeli a feneket!
11. Keress olyan nadrágot, amely enyhén mosott, vagy halványabb a térdeknél, ez arányosabbnak tünteti fel a combokat.
12. Hordj rövidebb szoknyát vagy sortot, ami kiemeli a nagyszerű lábaidat!

 

Mit vegyél fel munkába? Mit szólnál egy kis puzzle-höz? A rucik.hu-ról összeraktunk neked néhány szerelést! Varriáld őket kedved szerint:

Ez a denevérujjú felső tökéletesen leplezi az apró zsírpárnákat! Kicsit szélesebbnek mutatja a válladat, de nyugi, neked most pont erre van szükséged! Remekül egyensúlyba hozza arányaidat, hasad laposabbnak, derekad karcsúbbnak tűnik majd!

A felsőd könnyed, selymes színe finom kontrasztot képez a szoknya sötét tónusával. A ceruzaszoknya szépen kiemeli a feneked, miközben a slicc fölött lévő masni bájossá teszi a szerelésed.

Ezt a szoknyát mindenképp magas sarkú cipővel hord! A csini, fekete topánon újra visszaköszön a masni! Tudod, az ördög a részletekben rejlik! :)
Ez az átlapolós finom anyagú pulcsi is szenzációsan áll majd rajtad! A derékrésznél lévő megkötő vékonyabbnak mutatja a derekad, a mély dekoltázs kivillantja a ciciket (persze egy szép csipkés toppot vehetsz alá, ha nem akarsz túl kihívó lenni). A pulcsi egészen a csípődig ér, így nem fog az a fránya poci elővillanni! :) 

 

 

Itt ez a csini tunika (vagy mini ruha hangulatod szerint), amit még Neked ajánlanék! A denevérujj jótékony hatását már kifejtettem, szóval, amit még érdemes megjegyezni ennél a ruhánál, az a trükkös kis dísz a mellrészen, a derékban keskenyedő vonalvezetés, és a laza, de nem zsákszerű forma. Vegyél hozzá világos cicanadrágot, vagy rövid nacit, irtó dögös leszel!

 

 

 

 

 

 

A hosszú, dekoltázsra simuló lánc és az apró, köves gyűrű még elegánsabbá teszik a szerelésed, ha a barna pulcsikat választod! Biztos lehetsz abban, hogy a megjelenésed kifogástalan és lehengerlő lesz! :)


 

Ha a fekete felső mellett döntenél, mindenképp ezüstszínű kiegészítőket válassz, mert a strasszok ezüstösen csillognak. Nyakláncot nem is feltétlenül szükséges venned, vagy csak egy vékony láncot vegyél, de ez a köves fülbevaló és karkötő remek kiegészítő lesz! :)

 A kiegészítőket és rucikat megtalálod a www.rucik.hu oldalon. :)

7 hozzászólás : alma tippek öltözködés típus testalkat

A bejegyzés trackback címe:

https://stilussebeszet.blog.hu/api/trackback/id/tr242444509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kedves Stílussebész!!

Irtó gyors voltál! Holnap bevetem az új tudományom a munkahelyen. Kíváncsi vagyok az eredményre. És köszikösziköszi!!!

Hummingbird
Remélem, hogy sikerült lenyűgöznöd a kollégáidat az ötleteinkkel!:) Ugye, hogy apró változásokkal milyen elképesztő eredményt lehet elérni?
A lényeg, hogy ne csak az ösztöneid vezéreljenek öltözködéskor!
Majd számolj be az eredményekről!:)
Az eredmény nem volt elsöprő, azt hiszem, mellényúltam a választással. De észrevették, hogy milyen csini rajtam a blézer (amit még sosem vettem fel eddig persze...) a felső sajnos nem volt olyan nagy durranás, mint vártam. Nehéz jól dönteni...

Jövőhéten újra próbálkozom, egy újabb összeállításal, hátha sikeresebben választok...

Jelige: "nehéz az almák élete"
kedves Hummingbirdie! Ha van kedved, küldj egy egész alakos fotót a marti@rucik.hu, vagy a hella@rucik.hu címre, mi pedig néhány "keresetlen tanáccsal" látnánk el téged azzal kapcsolatban, hogy milyen ruha illene leginkább a te testalkatodhoz! Írj nekünk bizalommal, szívesen segítünk!:)
ÚÚÚÚ!!!!! Az nagyon jó lenne!! A mai cuccomat lefotózom, ha hazaértem, kíváncsi vagyok min kellene változtatnom... Mit csináltam jól és mit nem?...
Alig várom, hogy hazaérjek!!

Előre is köszi a segítséget!!!

HB
Kedves Hummingbirdie!
Nagyon szépen köszönjük a képet, amit beküldtél magadról és a bizalmadat!:) Hamarosan küldünk neked pár jó tanácsot, amivel sokkal izgalmasabbá teheted az öltözéked!:) És amiért ilyen kedves és bátor voltál, még kedvezményt is adunk a ruhákra!:)
Kedves Stílussebész!!
Wow!!
Személyre szabott divattanácsadás? :))) Csak nekem, csak most? Rendben!!!
Ha szép leszek küldök az új külsőmről is egy képet.
Ha nem, akkor ez után mellőzötten, csendesen sírdogálok egy sarokban magányosan :)))

HB

KERESEL VALAMIT?

Így se? Értesíts egy kommentben, hogy utánajárhassunk!

OLDALAINK

süti beállítások módosítása